Βάση για τα λουλούδια του ανθοδοχείου

Οδηγίες για να φτιάξεις μια βάση από πηλό για τα λουλούδια του ανθοδοχείου σου, για να στέκονται όμορφα.

Καλό μήνα και καλή επιστροφή να έχουμε όλοι στην νέα εποχή που μπήκε,στο γλυκό και μελαγχολικό Φθινόπωρο!Με υπομονή για τα παιδιά μας που θα ξεκινήσουν τα σχολεία,με όρεξη για δουλειά και δημιουργία,με χαρά και αισιοδοξία για νέα ξεκινήματα.

Φτιάξε μια βάση για τα λουλούδια του ανθοδοχείου, για να στέκονται όμορφα.

[~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς-Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~] 

Εμείς, οι Creative bloggers πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε και πάλι εδώ για να σας ξεσηκώσουμε με φρέσκες ιδέες διακόσμησης και κατασκευών με θέμα μας για αυτόν τον μήνα τον πηλό.

creative bloggers pilos

Ένα υλικό πολύ αγαπημένο που μεταμορφώνεται σε ότι μπορείς να φανταστείς,αρκεί να τον πιάσεις στα χέρια σου και να' χεις φαντασία! Τα κορίτσια μου γέλασαν όταν είδαν την ιδέα μου με τον πηλό που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Μα γιατί? Τς τς τς!!! Δεν ξέρουν!
Για μένα θεωρώ ότι είναι πολύ βοηθητικό στο ανθοδοχείο να υπάρχει αυτή η βάση για τα λουλούδια.Την βάζεις και μετά τοποθετείς τα λουλουδάκια σου όμορφα και περιποιημένα και με όποια σειρά σου αρέσει! Όχι, πείτε μου! Πόσες φορές έχετε βάλει λουλούδια στο βάζο και αυτά κάθονται όπως να' ναι? Τι? Μόνο εγώ έχω αυτό το κόλλημα? χαχαχα
Πως να φτιάξεις μια βάση για τα λουλούδια του ανθοδοχείου.

Πάμε λοιπόν να σας δείξω πως έφτιαξα αυτό το γκατζετάκι για το ανθοδοχείο μου και αν έχετε κι εσείς την ίδια ιδιοτροπία θα με θυμηθείτε!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε βρίσκονται όλα στο σπίτι σας εκτός από τον πηλό (αν δεν έχετε ήδη) και η διαδικασία είναι πανεύκολη.
Φτιάξε μια βάση για λουλούδια από πηλό.

Αρχικά πάνω σε ένα χαρτί θα σχεδιάσουμε το άνοιγμα του ανθοδοχείου και θα το κόψουμε όχι ακριβώς αλλά και λίγο μεγαλύτερο,ίσως σε κάποιο ακανόνιστο σχέδιο.

Φτιάξε βάση για λουλούδια.

Μετά θα ανοίξουμε τον πηλό πάνω σε ένα κομμάτι μεμβράνης και θα τον κόψουμε περιμετρικά με την βοήθεια του σχεδίου μας.
Κατασκευή βάσης για λουλούδια.

Θα κόψουμε κυκλάκια ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε και θα τα αφαιρέσουμε από το φύλλο μας.
Κατασκευή βάσης για λουλούδια από πηλό.

Θα τοποθετήσουμε προσεκτικά το φύλλο του πηλού, μαζί με την μεμβράνη, πάνω στο ανθοδοχείο και θα του δώσουμε την κλήση που θέλουμε, θα αγκαλιάσουμε δηλαδή το βάζο και θα λυγίσουμε τις άκρες του. Έτσι θα το αφήσουμε να στεγνώσει μια ολόκληρη μέρα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας σπάσει όταν το βγάλουμε. Όταν στεγνώσει, για πιο λείο αποτέλεσμα, μπορούμε να το τρίψουμε λίγο με ένα ψιλό γυαλόχαρτο.
Κατασκευή από πηλό.

Τοποθετούμε το βοηθητικό σταντ πάνω στο ανθοδοχείο και είναι έτοιμο για χρήση!
Διακόσμηση με αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

Έτοιμο να βάλουμε τα λουλουδάκια μας και να στέκονται όμορφα, καμαρωτά-καμαρωτά και ομοιόμορφα χωρίς να πέφτουν άλλα δω κι άλλα κει!
Βάση για λουλούδια από πηλό.

Εννοείται πως και φρέσκα λουλούδια μπορείτε να βάλετε γιατί η κατασκευή μας δεν έχει επαφή με το νερό!
Ανοιξιάτικη διακόσμηση με τριαντάφυλλα.

Εγώ για να σας το δείξω έβαλα αυτά τα υπέροχα τριαντάφυλλα που έχω αποξηράνει και μπορώ να τα έχω εκεί μέχρι να αγοράσω φρέσκα!

Σταντ για τα λουλούδια του ανθοδοχείου.

Επίσης μπορείτε αν θέλετε να βάψετε την βάση σας με ότι χρώμα σας αρέσει ή που να ταιριάζει στον χώρο σας.Ο πηλός όταν στεγνώνει είναι ιδανικός για βάψιμο!
Βάση για λουλούδια ανθοδοχείου.

Μπορεί το καλοκαιράκι να έφυγε όμως δεν σας κρύβω την χαρά μου για αυτήν την εποχή που μπήκε!
Αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

Φτιάξε βάση για να στέκονται όμορφα τα λουλούδια στο ανθοδοχείο.

Το αγαπώ το Φθινόπωρο, αγαπώ τα χρώματά του και τις μυρωδιές του, αγαπώ την δροσιά του και τις βροχούλες που θα έρθουν, τις βραδιές που θα μαζευτούμε μέσα στο σπίτι και θα πίνουμε ένα ποτάκι να χαλαρώσουμε...
Διακόσμηση σπιτιού.

Και φέτος έχουμε και την καλύτερη παρέα, το νέο μέλος της οικογένειας,τον Ζίκο μας! Όσοι με παρακολουθείτε στο Instagram θα το ξέρετε ήδη! Είναι ένας υπέροχος σκύλος...Ίσως σας μιλήσω κάποια στιγμή για αυτόν και την απόφασή μας να τον αποκτήσουμε!
Ο Ζίκος, το μπιγκλάκι μου!

Εσείς να μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την Χριστίνα από το Art Decoration & Crafting που δημοσίευσε εχθές την ιδέα της για τον πηλό (θα ξετρελαθείτε) και στην συνέχεια της εβδομάδας όλα τα κορίτσια της δημιουργικής μας ομάδας γιατί έχουν πολύ όμορφα πράγματα να σας δείξουν, πάντα με θέμα τον πηλό!
Επίσης να σας πω ότι οι Creative Bloggers ανανεώθηκαν για αυτήν την σεζόν καθώς δύο μέλη της δεν θα είναι κοντά μας, καλωσορίσουμε όμως με μεγάλη χαρά ένα αγαπημένο κορίτσι των blogs, την Ελπίδα από το 2 Boys and Hope!

-Δευτέρα         Art decoration & crafting από την Χριστίνα
-Τρίτη              Lamprouka
-Τετάρτη          Violet Mimosa από τις Κατερίνα και Λένα
-Πέμπτη           2 Boys and Hope από την Ελπίδα
-Παρασκευή    Creative Moments από την Κική
-Σάββατο         My Home My Memories από την Ελεάνα

Καλή συνέχεια,καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο αγαπημένοι μου!
Σας φιλώ ♥


9 σχόλια

  1. Πολύ έξυπνη ιδέα Λαμπρινή μου!!! Και γιατί ακριβώς γελούσαν τα κορίτσια??!! Αχχχ δεν καταλαβαίνουν τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ έχω κόλλημα με τα λουλουδια όποτε η σκέψη σου θα βρει μεγάλη ανταπόκριση!!! Καλή επιστροφή λοιπόν με φρέσκιες κι έξυπνες ιδέες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμο το γκατζετάκι σου Λαμπρινή μου και πολύ χρήσιμο.
    Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα και σίγουρα θα το κάνω.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σκέφτεται το μυαλό του ανθρωπου όταν είναι δημιουργικό ε;
    Εγω ως τωρα εβαζα μια ζελατίνα τροφίμων διπλή στο στόμιο του βάζου και τρυπούσα με τα κοτσανια, αλλά δεν... σκιζόταν και δε στεκονταν χα,χα! Ατζαμής..
    Το νέο μέλος της οικογένειας είναι ένα κουκλί!!!
    😚😚😚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστικότατη η κατασκευή σου! Ωραια ιδεα Λαμπρινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο, πολύ ωραία ιδέα!! Εγώ θα το χρησιμοποιούσα και σαν βάση για πινέλα μακιγιάζ ώστε να στέκονται όρθια στο δοχείο.. Θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία ιδέα Λαμπρινή μου.
    Αυτό με τα λουλουδια είναι ενα θεματάκι που δεν στέκονται.Τελειο!!

    Ο σκυλάκος σας απλά γλύκας ;)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την πρώτη μέρα στέκονται και σε εμένα, μετά από τη δεύτερη παίρνουν κλίση και όπου θέλει πάει το καθένα, οπότε ναι είναι πολύ έξυπνο κόλπο. Γέλασα με τα κορίτσια, αν τους βρεις μία χρήση για το δωμάτιο τους να είσαι σίγουρη οτι θα το εκτιμήσουν και δε θα το ξαναδείς!! :D Καλή αρχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ ωραία ιδέα Λαμπρινή μου! Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή