Πασχαλινή διακόσμηση με αληθινά αυγά φωλίτσες

Πασχαλινή διακόσμηση με αληθινά αυγά και πως να τα μετατρέψεις σε φωλιές που να κρέμονται πάνω σε κλαδιά.

Από τις τελευταίες πασχαλινές κατασκευές διακόσμησης είναι αυτή που θα σου δείξω σήμερα γιατί φτάνει ο καιρός και πρέπει να μπούμε και στην κουζίνα να ετοιμάσουμε πολλά όμορφα και γλυκά πραγματάκια! Για την σημερινή κατασκευή δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις τίποτα υλικά και σου υπόσχομαι ότι θα είναι ότι πιο εύκολο έχεις δει μέχρι σήμερα στο blog.
Θα χρειαστείς μόνο μερικά αληθινά αυγά που έχεις στο σπίτι σου, λουλουδάκια και κλαδιά που θα μαζέψεις από την γειτονιά σου, χάντρες και κορδέλες που σίγουρα κάτι θα έχεις και από αυτά!
πασχαλινά διακοσμητικά αληθινά αυγά φωλίτσες

[~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook "Φτιάξτο αλλιώς - Πριν & Μετά" για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

Να σου πω ότι η αφορμή για να φτιάξω αυτές τις φωλίτσες ήταν από τα αυγά που παίρνουμε κάθε μέρα από τις κοτούλες μας. Μόλις τα έφερα σπίτι τα φωτογράφισα και τα ανέβασα στο instagram γιατί αυτές οι κοτούλες δεν είναι ότι κι ότι κότες!!! Εκτός του ότι μας προσφέρουν φρέσκα αυγά καθημερινά, μας εκπλήσσει που είναι και πολύχρωμα! Δεν αφήνεις αυτά τα αυγά ανεκμετάλλευτα, εννοείται έτσι? Σε blogger έπεσαν!χαχαχα

Χρωματιστά αυγά για το Πάσχα

Για να φτιάξεις κι εσύ τα αυγά σου φωλίτσες, απλά θα κάνεις ένα άνοιγμα στο πλάι και θα τα αδειάσεις. Θα τα κάνεις ομελέτα φυσικά και θα φάει η οικογένεια!
Θα τα πλύνεις προσεκτικά να μην σπάσουν και θα κάνεις από πάνω μια τρυπούλα. Εκεί θα στερεώσεις από μέσα μια μικρή χάντρα για να σταθεί το κορδονάκι ή η κλωστή (ότι έχεις) και από πάνω θα περάσεις και άλλες χάντρες για περισσότερη διακόσμηση. Θα κάνεις το κορδόνι σου από πάνω θηλιά για να μπορέσεις να το κρεμάσεις στα κλαδιά σου.

πασχαλινά αυγά φωλίτσες σε κλαδιά

Αν θέλεις κάνε και από κάτω το ίδιο για να κρεμάσεις κι εκεί κάτι διακοσμητικό. Μη το παρακάνεις με το βάρος και σπάσει το αυγό !

διακοσμητικά αληθινά αυγά για το Πάσχα

Αν βρεις βρύα αληθινά μάζεψε μερικά και βάλτα στον πάτο του αυγού. Αλλιώς βάλε λίγο ψεύτικο χορτάρι. Θα είναι μια καλή βάση για να στερεώσεις εκεί πουλάκια, μικρά αυγουλάκια ψεύτικα ή κοτοπουλάκια χνουδωτά.

πασχαλινή κατασκευή με αυγά

πασχαλινά αληθινά αυγά για διακόσμηση πάνω σε κλαδιά

Αν δεν έχεις αυγουλάκια μικρά ή πουλάκια από πηλό , φτιάξε μόνος σου όπως είχα κάνει παλιότερα σε μια άλλη κατασκευή.

διακοσμητικά αυγά για το Πάσχα πάνω σε κλαδιά

Κόψε μικρά ανθάκια και κοτσανάκια με πρασινάδες και βάλτα κι αυτά με προσοχή μέσα στις φωλιές.

διακόσμηση με αυγά πάνω σε κλαδιά για το Πάσχα

Αν θέλεις φτιάξε και μικρές φωλίτσες με βαμβάκι ή κλωστούλες για να ακουμπήσεις εκεί τα αυγουλάκια.Θα δείχνουν πολύ όμορφες και σαν αληθινές φωλιές!

Πασχαλινή διακόσμηση με αυγά σε κλαδιά.

Αν νιώθεις ότι δεν έχεις μεγάλη φαντασία και ότι "δεν πιάνουν" τα χέρια σου σε κατασκευές, θέλεις όμως κάτι έστω και μικρό να φτιάξεις για να διακοσμήσεις το σπίτι σου το Πάσχα και χωρίς να ξοδευτείς βέβαια, τότε ακολούθησε τις οδηγίες μου για αυτές τις φωλίτσες!
Θα νιώσεις μεγάλη χαρά και ικανοποίηση όταν τις κρεμάσεις σε κλαδιά, μέσα σ' ένα όμορφο βάζο.

εύκολη πασχαλινή κατασκευή

Ότι πιο απλό και όμορφο, δεν συμφωνείς?

Κατασκευή διακοσμητικά πασχαλινά αυγά φωλιές

Πριν σε αφήσω, να σου θυμίσω ότι ο διαγωνισμός στο instagram για τα 9 χρόνια Λαμπρούκα τρέχει ακόμα, οπότε αν θέλεις μπορείς ακόμα να λάβεις μέρος.

Γενέθλια του blog Λαμπρούκα

Πολλά φιλιά και τα ξαναλέμε σύντομα ♥


4 σχόλια

  1. Εξαιρετική ιδέα και δείχνουν πολύ όμορφα! Δεν είναι πολύ εύθραυστα;;; Πάντως πάνω στα κλαδιά και με τις χάντρες δείχνουν πραγματικά στολίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό θα το κάνω σίγουρα Λαμπρινή μου.
    Τέλεια ιδέα κι όμορφη.
    Έχω τόσα πολλά υλικά.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρισχαριτωμενοοοοοοοοοοοο με το καλο το ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή