Χειροποίητα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου με χειροποίητα στολίδια από κουκουνάρια, αποξηραμένα πορτοκάλια και στολίδια από ζύμη.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας φέτος είναι στολισμένο μόνο με χειροποίητα στολίδια και το έχω ευχαριστηθεί πιο πολύ από κάθε άλλη φορά! Σε προηγούμενη ανάρτηση σας υποσχέθηκα ότι θα σας το δείξω και γι' αυτό είμαι σήμερα εδώ, για να μοιραστώ μαζί σας όλες τις ιδέες για τα χειροποίητα στολίδια που έφτιαξα γιατί μπορεί να σας φανούν χρήσιμες αν θέλετε κι εσείς να κάνετε το ίδιο!
Φτιάξε μόνος σου στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο Instagram ανέβασα δύο βιντεάκια με τον στολισμό του δέντρου γιατί ήταν μια διαδικασία πολύ διασκεδαστική που την ευχαριστηθήκαμε απόλυτα!
Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χειροποίητα στολίδια.

Θα ξεκινήσω με τα στολίδια από κουκουνάρια που έφτιαξα και πραγματικά ανέδειξαν όλο το δέντρο.
Μάζεψα πολλά κουκουνάρια από το δασάκι που έχουμε εδώ κοντά και προτίμησα να είναι όλα ανοιχτά. Τα έβαλα σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και τα έπλυνα καλά για να φύγουν από μέσα μαμούνια ή χώμα που είχαν πάνω τους γιατί τα μάζεψα από κάτω. Αυτά μόλις βράχηκαν έκλεισαν αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί μόλις τα έβαλα στον φούρνο αυτά όλα ξανά άνοιξαν. Τα στερέωσα λοιπόν όρθια πάνω σε λαμαρίνες του φούρνου, με αντικολλητικό χαρτί από κάτω, και τα έβαλα στον φούρνο για μια ώρα περίπου στους 150 βαθμούς. Το σπίτι περιττό να σας πω ότι μύρισε δάσος!
Κουκουνάρια στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Όταν κρύωσαν τα έβαψα με άσπρη τέμπερα και τους κόλλησα από ένα φιόγκο μαζί και ένα θυλάκι για να κρεμαστούν.
Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με χειροποίητα στολίδια.

Το δέντρο μας είναι αρκετά μεγάλο και για να γεμίσει όλο αυτό έφτιαξα πολλά κουκουνάρια! Δεν τα έχω μετρήσει είναι η αλήθεια αλλά ήταν μια διαδικασία μερικών ωρών και τα είχα όλα έτοιμα!
Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου με χειροποίητα στολίδια.

Το ίδιο γρήγορα έφτιαξα και τα πον πον με άσπρο μαλλί πλεξίματος. Για να τα φτιάξω, απλά τύλιξα πολλές φορές το μαλλί γύρω από ένα πιρούνι, έδεσα στο κέντρο ένα κομμάτι μαλλί για να τα δέσω στην μέση και ύστερα έκοψα το μαλλί και από τις δύο άκρες. Έτσι δημιουργήθηκε το πον πον και έφτιαξα πολλά και από αυτά γιατί στολίζουν και δείχνουν πολύ όμορφα μαζί με τα άσπρα κουκουνάρια.
Χειροποίητα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Για άλλη μια χρονιά έφτιαξα και στολίδια με την ζύμη σόδας και τα διασκόσμησα με λίγη χρυσόσκονη. Αυτά ήταν από την αρχή τα αγαπημένα μου γιατί είναι ολόλευκα και έχουν μια μικρή λάμψη πάνω τους!
Στολίδια με ζύμη σόδας και κορν φλάουρ Λαμπρούκα.

Τελευταία σας έδειξα και τα στολίδια με την αρωματισμένη ζύμη αλατιού με κανέλα και άλλα μπαχαρικά που πραγματικά η μυρωδιά τους είναι συγκλονιστική! Έφτιαξα και από αυτήν την ζύμη αρκετά στολίδια και συμπλήρωσαν την διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας!
Χειροποίητα στολίδια για διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα στολίδια που σας έδειξα, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει αυτά που δίνουν λίγο χρώμα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, ανάμεσα σε όλα αυτά τα λευκά και ουδέτερα χρωματικά στολίδια που έφτιαξα και δεν είναι άλλα φυσικά από τα αποξηραμένα πορτοκάλια και άλλα φρούτα που σας έδειξα πριν λίγο καιρό!
Οδηγίες για να αποξηράνεις πορτοκάλια.

Το κόστος για να φτιάξω αυτά τα στολίδια όπως καταλαβαίνετε ήταν μηδέν! Τα υλικά για όλα αυτά τα υπέροχα, χειροποίητα στολίδια υπήρχαν ήδη μες στο σπίτι και η φύση επίσης μου χάρισε όλα αυτά τα κουκουνάρια για να στολίσω το δέντρο μου!
Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ακόμα κι αν έχετε στολίσει, που σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς το έχετε κάνει, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας μερικά από αυτά τα στολίδια με φυσικά υλικά! Η μυρωδιά τους είναι υπέροχη και το σπίτι θα πλημμυρίσει αρώματα Χριστουγέννων!
Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου με χειροποίητα στολίδια.

Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε! Σας φιλώ ♥


2 σχόλια