Στο καλάθι των...απλύτων !

Πάμε να κατασκευάσουμε ένα καλάθι για τ' άπλυτα βρε κορίτσια!Αρκετά καθίσαμε!
 Εγώ το έφτιαξα δηλαδή γιατί το είχα πραγματικά ανάγκη!
Από τότε που παντρεύτηκα,πριν έντεκα χρόνια,είχα μόνο ένα καλάθι για τ' άπλυτα, ενσωματωμένο στο ντουλάπι του μπάνιου.Τότε όμως ήμασταν μόνο δύο!Τώρα είμαστε πέντε,ζωή να' χουμε και με τρία παιδιά,το πρώτο καλάθι παραήταν μικρό!Έτσι αναγκαζόμουν να πλένω και να σιδερώνω συχνότερα...
Τώρα,με δύο καλάθια,τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.Αν,για παράδειγμα, μου ζητήσουν μια μπλούζα που έχουν καιρό να δουν στο συρτάρι τους,μπορώ με πολύ άνεση ν' απαντήσω"Βρε παιδιά,ας γεμίσουν πρώτα και τα ΔΥΟ καλάθια και να βάλω πλυντήριο,ένα ένα θα τα πλένω?"Σωστά?Έτσι λοιπόν,θα πλένω τα ρούχα μια μέρα ολόκληρη...και μετά θα θέλω άλλες δύο ολόκληρες μέρες για να σιδερώσω...φτου,δεν συμφέρει!!
Ελάτε,πάμε να σας δείξω πως το έφτιαξα με πολύ απλά και εύκολα υλικά που όλοι μπορούμε να βρούμε ή έχουμε στο σπίτι!Βέβαια θα μου πείτε σιγά το κόστος που έχει ένα καινούριο καλάθι για να το αγοράσεις...Σωστά,έκανα και μια έρευνα αγοράς και ήταν φτηνά ,περίπου 20ευρώ,όμως μου μπήκε η ιδέα να το φτιάξω μόνη μου και άμα μου μπει μια ιδέα στο μυαλό...!
Άλλωστε μπορεί να μην το βρούμε και στο μέγεθος που το θέλουμε, όπως εγώ.Το μπάνιο μας είναι μικρούλι και είχα μόνο έναν συγκεκριμένο χώρο που μπορούσα να το βάλω.
Οπότε,πήρα μια κούτα που είχα από τον εκτυπωτή
το έβαλα κάθετα και το έκοψα εκεί που έπρεπε για να  χωράει στο συγκεκριμένο σημείο που ήθελα.
Όπως βλέπετε στην φωτογραφία,πήρα από το άχρηστο κουτί που περίσσεψε, την μία πλευρά του και την κόλλησα με διάφανη ταινία στο κουτί που κράτησα.
 Στην συνέχεια,έκοψα τις τρεις πλευρές  του κουτιού από το πάνω μέρος και έτσι έχουμε ένα καλάθι με καπάκι που μπορεί ν'ανοιγοκλείνει.
Επόμενο βήμα ήταν το βάψιμο.Ο σκοπός από την αρχή ήταν το ντύσιμο του κουτιού με ύφασμα.Όταν όμως  έβαλα το ύφασμα πάνω στο κουτί, ξεχώριζαν από μέσα τα χρώματα και τα γράμματα του κουτιού και έδειχνε άσχημα.Έτσι πέρασα δυο χέρια λευκό χρώμα,επιμένοντας στα πιο έντονα σημεία για να μην ξεχωρίζει τίποτα από μέσα.Εσείς μπορεί να βρείτε μια κούτα που να μην έχει χρώματα ή σχέδια απ' έξω και έτσι ν' αποφύγετε την διαδικασία του βαψίματος.
Τέλος,αφού έντυσα όλο το καλάθι με  ύφασμα που κολλούσα με σιλικόνη,έφτιαξα με χάντρες ένα θυλάκι που στερέωσα στην εσωτερική μεριά του καπακιού και που κουμπώνει σε μια μεγαλύτερη χάντρα στο πλάι του καλαθιού,όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.



Εύκολο στην κατασκευή και πολύ χρήσιμο!Τώρα για την αντοχή του στον χρόνο δεν μπορώ να σας εγγυηθώ γιατί δεν ξέρω.Είναι χάρτινο αλλά βέβαια έχει και την υφασμάτινη επένδυση...Θα δείξει...!Και στο κάτω κάτω όσο αντέξει,σιγά το κόστος και τον χρόνο που ξόδεψα!
Σας αφήνω με πολύ αγάπη και χαρά...Χαίρομαι πολύ που ξαναβρεθήκαμε και τα λέμε!!
Επιστρέφω σύντομα,το υπόσχομαι!!Έχω ανακαίνιση μπάνιου και πολλά να σας δείξω!
Φιλιά!

20 σχόλια

  1. Μια χαρά είναι το καλάθι! Βρήκε το χώρο του και νομίζω θα σε εξυπηρετήσει πολύ!! Έξυπνη ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλωσόρισες καλό φθινώπορο... καλή σχολική χρονιά στα μικρά σου & καλές δημιουργίες!!! Η πρώτη πάντως πανέξυπνη και πολύ χρήσιμη... και φυσικά όσο αντέξει!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ!!!!!!!!!!!!
    ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομοιοπαθούσα κι εγώ Λαμπρινή!!!Μέχρι πρόσφατα κι εγώ μ'ένα καλάθι από το έπιπλο μπάνιου βολευόμουν το οποίο γέμιζε με αστραπιαία ταχύτητα!Τώρα έχω δύο που -δυστυχώς- πάλι με αστραπιαία ταχύτητα γεμίζουν!Πολύ ταχύτητα μιλάμε τα άπλυτα!!!
    Μ'αρεσε πολύ η ιδέα σου!Και εκ πρώτης όψεως ούτε που φαντάζεται κανείς ότι είναι ντυμένο χαρτοκούτι!!!Χίλια μπράβο!!!Φιλιά και καλή σχολική χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο το καλάθι για ρούχα Λαμπρούκα μου, και όμορφο!!! ωραία ιδέα, ευχαριστούμε! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ!!!Εξυπνη ιδέα και πολύ πολύ όμορφο!!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουτί σου ήρθε το κουτί,ότι έπρεπε γι' αυτή τη γωνιά,ακριβώς στα μέτρα,μπράβο που το σκέφτηκες και δεν το πέταξες!!!
    Εγινε τέλειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαμπρούκα έγραψες...!!!! Είναι τρομέρό!!!! Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έξυπνο, όμορφο και δημιουργικό! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ!!! 3 ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ε;;; ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!! ΧΕΧΕΧΕ ΑΣ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΕΣ 2 ΑΔΕΡΦΟΥΛΕΣ.... ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ!!! ΟΜΟΡΦΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ! ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!! ΚΑΛΟ ΣΚ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξυπνότατο και πλήρως οικολογικό! Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΙ ΕΓΩ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το καλάθι σου είναι τέλειο!!! Μπράβο!!! Κανένα κόλπο να γλιτώσουμε τα άπλυτα ξέρει καμιά; Τα τρία μου αγόρια γεμίζουν ένα τέτοιο την μέρα.HELP!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ω!!!υπέροχο!!Εγω θα το φτιάξω για να βάζω τα παιχνίδια της μικρής μου!!!!μπράβο σου Λαμπρινή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Beautifully written blog post. Delighted Im able to discover a webpage with some insight plus a very good way of writing. You keep publishing and im going to continue to keep reading.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η ιδεα σου με εσωσε οταν εψαχνα καλαθι για το παιδικο και δεν εβρισκα αυτο που ηθελα


    εδω εχω και φωτο
    http://anastasiascraftadventures.blogspot.gr/2013/02/blog-post_24.html

    σ ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή